logo

Wat is lachyoga?

PDF
Print
E-mail
Geschreven door kbroodco
dinsdag, 05 augustus 2008 10:04
 
 
Ga op zoek naar jouw lach! Lachen is niet altijd even makkelijk, maar eigenlijk zit de lach overal. Je hebt de mogelijkheid en de kracht binnen in jezelf om de lach en de creativiteit te ontwikkelen. Je kunt de wereld bekijken en alleen het slechte nieuws lezen of je kunt ook het goede nieuws opsporen. Je kunt de pracht zoeken in een natuurlijke grijze regendag, of je kunt eindeloos tobben over het slechte weer. Is er op je werk of bij je thuis geen plaats voorzien voor humor en voor de lach, maak dan zo een plaats en maak daar regelmatig gebruik van. Het enige risico voor je bestaat er in dat je levenslustiger wordt, dat jij je prettiger voelt, dat het werk mooier lijkt en ga zo maar door. Lachyoga kan je daarbij helpen.

Lachyoga is een Oosterse therapie waarbij er in groep wordt gelachen zonder één enkele reden. Er wordt gelachen met elkaar en niet om elkaar, zonder gevoel voor humor te moeten hebben, zelfs zonder gelukkig te moeten zijn op dat moment.
Lachyoga is gebaseerd op het wetenschappelijk feit dat een lichaam geen onderscheid kan maken tussen een echte lach en een gestimuleerde lach én dus dezelfde gunstige effecten heeft. Lachyoga bestaat uit een combinatie van diverse losmakings- en opwarmingsoefeningen, lachoefeningen, lachtechnieken en lachmeditatie ondersteund door rustgevende ademhalingstechnieken.


Wij lachen om iets, niet om iemand – wij lachen omdat wij zin hebben om te lachen. Zo’n lachsessie geeft je opnieuw het gevoel van blijheid en van vreugde van het jonge kind. Door de verschillende ‘oefeningen’ geraken wij uit de stress en de ‘kopzorgen’; om te beginnen doen wij rek- en strekoefeningen alsook ademhalingsoefeningen, wij zingen en dansen en lachen in alle toonaarden.
 
Laatst aangepast ( zondag, 03 februari 2013 15:59 )