logo

Mijn verhaal...

PDF
Print
E-mail
Geschreven door kbroodco
dinsdag, 05 augustus 2008 10:57
 
 
 
   Er was eens… een grijze muis. Jarenlang lang strompelde dit bedeesde wezentje onopvallend doorheen de verwarrende wereld, moeizaam op zoek naar een lach en een traan. Tot het in oktober 2006 de lachclub Gent binnentrad.
 
Plots ontdekte het verbaasde diertje allerhande leuke kleurtjes onder zijn grijze vachtje. Nieuwsgierig ging het op onderzoek en reizend van lachclub tot lachclub ontdekte het meer en meer de stralende schoonheid van deze kleurenweelde…
 
Anderhalf jaar later werd het tijd om deze aanstekelijke schoonheid niet langer voor zichzelf te houden en deze stralende pracht te delen met zijn medemens, onder het motto: “Wees geen grijze muis, wees eens een gekleurde muis!”… en het pad naar de lach was definitief geopend.
 
Opleidingen zoals 'De Lachende Mens' en 'Creatief Agogisch Werk' passeerden de revu, enkel en alleen met doel dit eenvoudig gegeven - onze eigen lach - de stimuleren, te promoten, nieuw leven in de blazen. 
 
Ook op professioneel vlak liet deze lach zijn gekleurde sporen na. Na tien jaar in de grijze wereld van de ICT werd in 2011een andere richting gekozen. Als educatief medewerker bij het WIEV - een vormingsinstelling voor personen met een verstandelijke beperking - werd nog meer kleur gegeven aan het eigen leven en dat van mensen met een beperking.
 
 
Een nieuw doel kwam voor ogen. Niet langer het economisch winstbejag of materialisme was het hoogste goed, maar de weg naar permanente zelfontplooiing en de zoektocht naar persoonlijke groei kwamen bovenaan de ladder te staan. Een zoektocht en groei die nog lang niet beëindigd is en die dat - gelukkig - ook nooit zal zijn...
Laatst aangepast ( maandag, 26 december 2011 10:32 )